4 Ağustos 2013 Pazar

Rihanna ve İlluminati 3 / Merhaba Köle 1

Bu albümü bölümler halinde yayınlamaya karar verdim.Rockstar 101, Russian Roulette , Rude Boy gibi klipleri analiz yapacağım.Bol resimli, videolu analiz olacak.Sıkılmayacaksınız yani :)

Albümün  İçeriği


Bir önceki albümde ( Good girl gone bad) Rihanna'ya yapılan işkenceleri Disturbia şarkısıyla, Şeytanla olan anlaşmasını Umbrella şarkısıyla, programcısını (Handler) Rehab şarkısıyla öğrenmiştik.Bu albümde ise işkenceler ve programlamalar sonucu oluşan alterleri yani karakterleri görüyoruz.Hırs, acı, cinsellik, korku ve daha bir çok duyguyu hissedebiliyoruz.Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.Bu albümü bir çok eleştirmen Chris Brown a sert bir tepki olarak adlandırmıştı.Rihanna' ya uygulanan işkencenin suçu Chris Brown'a atıldığını düşünüyorum.Rihanna sert tavrı vs. tamamen zihin kontrolü ve işkencelerle alakalıdır.Tabi ki buna karı çıkanlar olacaktır.

                        

Albümün kapak remi bu şekilde.Bakın bunu milyonlarca defa söyledim.Eminim ki yine çıkıp aksini söyleyecekler olacaktır.Siz bütün dünyaya dağıtılacak bir albüm yapıyorsunuz.Bunu kapağının özenle hazırlanmış olması gerek.Yani yok yanlışlıkla elini koymuş, saçı gözüne gelmiş olamaz mı diye bir şey söz konusu olamaz.Burada anlaşalım arkadaşlar.

                        



Ve yine tek göze vurgu var.Boynundaki zincirde dikkat çekiyor.Zincir esirliği belirtir.

Tek göze vurgu.Ve vücudu zincirlerle bağlanmış.Rihanna açık açık esir olduğunu söylüyor.Ve korseye dikkat edin.Cinsellik kokan her şeyde korse , jartiyer , kamçı, kelepçe vs. vardır.


Albümümüzden başka bir fotoğraf daha.


Mad House isimli şarkının reklam resmi.Açıkçası bu albümle Rihanna'nın ne kadar güçlü olduğunu gördüklerini söyleyenler vardı.Ben bu fotoğrafları gördükçe Rihanna'nın ne kadar çaresiz olduğunu görüyorum.Tabi ki bakış açısı.


Boynuz, korse, tek göz ve cinsellik.


Barbi bebekler.bu sembolleri birazdan açıklayacağım.Kısaca  cansız manken, bebek= köle, yeni karakter.


Kölemiz Rihanna sus işaretini yapıyor.bunu Selena gomez analizimde gösterdiğimde inanmamıştınız.


Köleliğinin açık bir şekilde ifadesi.


Basamaklar işin kaçıncı evresinde olduğunu gösterir.


Mad house dan görüntüler.


Ellen Von Unwerth 'Rated R' Albümü  Fotoğraf Çekimleri

Rihanna'nın  Rated R albümünün fotoğraflarını Ellen Von Unwert çekti.Kısaca  şunu söylemek isterim Ellen Von unwert neredeyse bütün sembolleri kullanan ve bir çok ünlüyle bu sembolleri birleştiren biri.

Size bol resimli bir analiz olacak demiştim.Bunları videodan ben kestim.Linki sonunda vereceğim izlersiniz.Haydi başlayalım.




Öncelikle görüntü bir renkli bir renksiz oluyor.Programlamanın başladığını belirtir.Yani ortada bir köle ve programcı var.Kölemiz Rihanna , programcımız ise Ellen.


Bu albümün fazlasıyla hırsı, yırtıcı ve cinsel olduğunu söylemiştim.Rihanna'nın yüz ifadesinden de bu belli oluyor.


Seks köleliğini simgeleyen vahşi hayvanlarımızdan biri.Kedigillerin hepsi cinselliği belirtir.Onların vahşiliğini örnek alırlar.Bu yüzden programcılar sürekli kölelerde leopar desenli, kedi şapkaları vb. kıyafetler, aksesuarlar bulundururlar.


Şimdi dikkatinizi adama değil yerdeki damalı zemine  çekin.burası çekimlerin yapıldığı yer ve damalı zemin ile kaplı olması tesadüf mü?Damalı zemin boyutlar arsı geçişi temsil eder.Ve zıt renklerinden dolayı Alfa programlamasında da sıkça kullanılır.


Leopar desen, kedi makyajı ve yüzündeki vahşiliğin ifadesi.Hepsi tek bir şeyi simgeliyor.Kölelik, Beta programlaması



Burada Rihanna'nın maskesinin ardından biri konuşuyor.Bu programcı olmalı.Programcı ne derse o olur.


Hayvanımızın orada bulunma nedenini açıklamıştım.Mankenimiz ise yeni bir karakterin oluştuğunu ve Rihanna'nında bu karakterlerden biri olduğunu gösteriyor.Yani Rihanna da bir cansız manken gibi.İstediğin şekle girebilen, istediğini yapabilen.Mankenler alter karakterleri simgeler.Yani Rihanna'nın karakterleri.Çok mu karışık oldu?
Rihanna bir köle ve karakterleri var.Yani programcı hangi karakteri isterse sen onu oynuyorsun.İşte bu mankende onu bize söylüyor.


Adam "Sansürlü" yazısını hazırlıyor.rihanna'nın bu pozunu bilmeyen yoktur herhalde.

Medya olayına daha sonra değineceğim.



Rihanna yukarıda anlattığım olayı canlandırıyor.Cansız mankenler gibi poz veriyor.


Damalı zemin, Leopar deseni ve kedi maskesi.Fazla programlama ve sembol var.Rihanna'nın neler çektiğini düşünemiyorum.


Kafesimizin içindeki vahşi köle.


Rihanna'nın eline dikkat çekeceğim.Bu sübliminal mesaj olur.Siz onu gördüğünüzde gülüp geçseniz de bilinçaltınız öyle yapmıyor hoop kaydedip kullanmak için saklıyor.Ve  maskeyi takmış Rihanna.Kedigillerin  seks kölesini belirttiğini tekrarlıyorum.


Bu sefer tek göze vurgu.Tesadüf diyenlere sesleniyorum.bu pozuda Rİhanna maskeyi yana doğru çekerken yakalamışlardır herhalde değil mi?


Bakın size mankeni ne yaparsanız o şekle bürünür demiştim.Mankene ruj sürülmüş ve bu Rİhannanın  bir karakteri olduğuna göre Rihanna da ruj sürmeli..aa hatta bakın  sürüyor.


Burada bir kadın mı yoksa erkek mi görüyoruz.Benim gördüğüm bir erkek modeli.Ama sorun şu ki bu Rihanna.Neden erkek gibi poz versin ki.İşte masonluktaki bir öğreti daha kız erkek karakter değişimi.Baphometi hatırların üstü kadın altı erkekti.Masonlar ayinlerde kadın erkek ilişkisini terse çevirirler.Anlayın işte erkek kadının işini kadın da erkeğin işini yapıyor.Biz buna alter karakterlerden biri diyoruz.Bu karakterler Lady Gaga da Keshada da mevcut.Daha bir çok ünlüde dahil.


Mankenlerimiz ve Rihanna.Manken = köle






Ellerinin yaptığı bir sübliminal daha.


Rihanna'nın bu albümünde birçok medya belirtisi var.Kamera, televizyon, kasetler..Bunların hepsi Rihanna'nın medyanın önünde böyle olduğunu gösteriyor.Yani Rihanna oynuyor.Programcısı ne programladıysa onu oynuyor.



Kafesimizin içindeki köle.Bu fotoğraf her şeyi anlatıyor bence.

Buradan izleyebilirsiniz.

Rihanna Rated R  Brixton Akademi Londra 2009 
Arada sırada Rihanna'nın performanslarından analiz yapacağım.Şimdi Londradan bir performans geliyor.Bol malzemeli.







Sürekli Tek göze  vurgu.


Mankenlerimiz burada da karşımızda


Ekrana medyadan görüntüler geliyor.Medyanın önünde farklı olduğunu gösteriyor.


Ardında bir karmaşa görüyoruz




Sürekli tek göz sembolünü görüyoruz.Yani anladık tamam, beynimiz var bizim.Gerçi olmayanlar için hala bir sebep vardır inkar etmek için.


Televizyonları görüyoruz.Rihanna'yı Rihanna yapan medya.Gerçekte böyle olmayabilir ama medya nasıl göstermek isterse öyle gösterir.


Kol ve bacak arasında cansız manken gibi duran bir Rihanna.Bu simgeyi o kadar çok kullanmış ki yoruldum yazmaktan.


Gözlerindeki tül, farklı bir kişiliği ifade eder.Her farklı aksesuar farklı kişilik.Bunu neden söylediğimi birazdan anlayacaksınız


Tek kolundaki eldiven gibi şey,  kolluk diyelim ona.Ve üstünü yılan gibi saran şey.Bir dakika bunun aynısı Baphomette de vardı.Tesadüfe bak.


Yeni bir şarkıya geçtiğinde gözündeki tül gitti.Yani bir karakterini geride bıraktı.Bunlar giyilip çıkarıldıkça karakter değişimini belirtiyor.Yazdıklarımın hepsi saçma mı geliyor.O zaman okumaya devam etme lütfen.Çünkü bunlar gerçek.


Görüntünün kalitesizliği için üzgünüm.Ekrandaki ateşi görebiliyor musunuz.Kargaşa ve kaos başlamış durumda.


Ve maskeli birini görüyoruz.Biraz daha bekle kim olduğunu söyleyeceğim.




Çok net görünmüyor ama ateşte yanan biri var sürekli.Şeytan ateşten yaratılmamış mıydı.Neden bu Şeytanı simgelemesin ki?


Alev almış bir manken.Bunların hepsi bir simge.Şeytan


Görüyoruz ki hepsi yanıyor.Şeytan hepsiyle uğraşıyor.Yukarıda söylediğim şeyi hatırlıyor musunuz? Mankenler Rihanna'nın karakterlerini belirtiyor.Burada da şeytan hepsine musallat olmuş.Şunu anlıyoruz ki Rİhanna'nın bütün karakterleri şeytanın elinde.Zaten programcılar şeytana tapıyordu.Karakterlerinde şeytana özgü olması çok normal.



Videonun linkini verdiğimde kendiniz daha rahat izlersiniz.Burada sürekli gidip gelmeler, görüntüyü başa sarma ve mankenlerin yok olması gibi şeyler gösteriliyor.bunlar yeni bir programlamanın başlangıcını belirtir.Aşağıdaki resimle devam edelim.


Daha sonra kasetler meydana çıkıyor ve kasetler açıldıkça iplerle bir kargaşa yaşanıyor.İşte yeni programlama kargaşa ve kaosu başlatıyor.


İşte kasetlerden biri.


Rihanna'nın sürekli verdiği sübliminal mesaj.


Bir diğeri daha



Bir değişiklik var mı? Kolluğu çıkmış.Bir karakterden daha çıktı, ya da yenisine büründü.


Siyahlar içindeki yardımcıları dikkatimi çekti.




Bakın onu sarmalayan ipte gitmiş.Demek ki yeni bir karakter daha işin içine giriyor.Bu normal çünkü şarkımız Run This town . Ve Bu şarkıdaki programcımız Jay Z ortaya çıkıyor.

Bundan sonra Umbrella ile muhteşem son yapılıyor.Gerçekten çok anlamlı bir performans değil mi?


Dediklerimin bazıları saçma gelmiş olabilir.Açıkçası ben bunları öğrenmeden önce , araştırmadan önce bana da saçma geliyordu.Yok karakter değişimi, yok alterler, yok programcı, köle ve daha nicesi kafamı altüst  ediyordu.Ama akıllıca düşününce gerçek olduğuna inanmaya başladım.Çünkü bunları yaşayan binlerce hatta milyonlarca kişi var.

Bu analizimiz burada biter.Yakında klip analizini paylaşacağım.Açıkçası çok uğraştım .umarım iyi iş çıkarmışımdır.
Hoşçakalın.



20 yorum:

  1. çok başarılı olmuş ellerine sağlık.Demekki sadece kliplerin analizleri yokmuş.Fotoğraflarda bize birşeyler anlatabiliyormuş teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  2. bundan sonra katy perryi ananliz etebilirmsin

    YanıtlaSil
  3. Çok başarılı bir analiz :)

    YanıtlaSil
  4. Sübliminal konusunu anlamadım sübliminal sex filan yazması gerekmiyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sübliminal sadece sex yazısıyla olmaz.Size hangi düşünceyi vermek isterlerse onu saklarlar.Farklı şeylerde olabilir; fuck, obey ve daha bir çok kelime kullanılır

      Sil
  5. Miley cyrus analizi olucak mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada Katy Perry analizi var.Daha sonra yapabilirim.

      Sil
  6. Bir Riri hayranı olarak okuduklarıma çok üzüldüm, ama bu albümlerde tuhaf bir şeyler olduğunu sezmiştim. Tek merak ettiğim soru: Rihanna, İlluminati ye zorla mı sokuldu ve çıkarsa ölüm tehditi mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorla değilde onlar teklif götürdü ve Rihanna da kabul etti.Çıkarsa ölüm tehditi var

      Sil
  7. çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  8. Bildiğim kadarıyla jay z ünlüler arasında en üst seviyedeymiş yani ünlülerden jay z sorumluymuş die biliyorum tabi ne kadar doğru orasını bilemem

    YanıtlaSil
  9. Bunları bir navy olarak ben de biliyorum ve bu onun kararı çıkarsa ölür ve 4 yıllık koyu navyim kendisi istemedi dövdürdüler suçu d chrise attılar.eline sağlık güzel

    YanıtlaSil
  10. Kafanizi boyle seylere yormayin, degerli zamaninizi daha yararli degerlendirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglık gercekten iyi tespitler yapmısın ama video acılmıyor

    YanıtlaSil

Sana Yakıştığı Şekilde Yorum Yap !