30 Aralık 2012 Pazar

Scream and Shout Analiz/ Esir Edilmiş Kişilikler



Merhaba arkadaşlar.Britney Spears ve Will.I.am’ in yeni klibi Scream and Shout ‘ın analizini paylaşacağım.Klip ilk izlendiğinde İlluminati ile ilgili sadece üçgenler gözümüze çarpıyor.Fakat daha derin ve farklı konular da var klipte.Tabi ki  işin içinde Will.I.am ve Britney olunca bu çok doğal oluyor.
Will.I.am böyle bir klip için çok uğraşmış olmalı.Tek klipte bir çok mesajı vermek zor iş.

Bir yerden başlamak gerek, üçgen ve kelebeklerden başlayalım.

                             


Burada gözümüze çarpan üçgenler dışında kelebekler olmalı.Biz onlara Monarşi Kelebekleri diyoruz.Peki nedir bu monarşi kelebekleri? Monarşi kelebekleri zihin kontrolünü temsil eder(Zihin kontrolünü başka bir yazımızda özel olarak açıklayacağım.).Bir çok klipte ve çizgi filmlerde bu görülür.Ve burada benim dikkatimi çeken bir diğer olay ise Will.I.am ‘in sırayla monarşi kelebeklerini tıklaması oldu.Sanki zihin kontrolünün seviyelerini belli eder gibi.Tabi ki bu bir teori.
Başka bir sahneye geçelim.

                           

Klip boyunca arayacağın sembol burada.Tek göz.Açıkçası bu sahnede söyleyeceğim başka bir şey yok.Yazıyı çözemedim.Araştırıp size tekrar sunarım.burada bir diğer olay ise yansıma.

                        

Burada Will.I.am ‘in ellerini üçgene benzetebiliriz.Zaten başka bir sahnede daha çok belli.Bu resimde kişilik bölünmesi ve birden fazla kişilik içermeyi görebiliriz.Birden fazla kişiliği size şöyle anlatabilirim.İlluminati kişilikler belirliyor.Sizde bu kişileri oynuyorsunuz.Hepsi aynı gibi görünüyor.Fakat anlatmak istedikleri farklı oluyor.Bunun en güzel örneği ise Nikki Minaj.Kadın bu görevi en iyi yapanlardan bir tanesi.

                            

King Will.I.am ?  Jay-Z ‘e ne oldu derdim ama nasıl olsa onlar kendi aralarında halletmiştir kimi kral olacağını.Neyse Gördüğünüz gibi ben kralım diyor Will.ı.am.Sizin dikkatinizi devasa kolyeye çekmek isterim.Ortadaki aslana benzemiyor mu?.Dikkatli bakınca benziyor.Aslan tahmin edeceğiniz gibi İlluminatinin sembollerinden biri ve anlamı ise zafer.Zaten Will.I.am ‘de de zafer edası var klip boyunca.

                                

Bu görüntüde ise yine tek göze dikkat çekilmiş.Sarı sarı altınlar içinde.

                               

İşte üçgenin en fazla belli olduğu kare bu .Açıkça belirtiyor.Üç tane sembol aynı karede.King, üçgen, tam belli değil ama aslan.

  


                           

Britney’i unutmadık tabi ki.O da  üçgen yapmaya çalışmış ama pek olmamış sanki .










Başka bir sembolümüz yarı kişilik.Tam olarak oluşmayan , tamamlanamayan kişiliği temsil ediliyor



Burada da  bir totem karşımıza çıkıyor.









Ve esirlik.Yine sarı renkler içinde, altın zincirlerle esirlik gösterilmiş.Esirlik güzel şey , güzel şey esirlik demişler sanki.







Yine Britney ve yine tek göz vurgulaması.




Ve Britney tehlikeli olan şöhreti temsil etmiş bu toplarla.



Şimdide şöhreti yok etmeye çalışıyorlar.Yada tehlikeli şöhreti yok etmeye çalışıyorlar.





 Son olarak ise tekrar esir alınma durumu var.Bu sefer esir alan kişi ise Will.I.am .

Klipte gözümüze sokulan tek şey ise kişiliklerin esir alınması.Sevdiğiniz ve benim de sevdiğim Britney, Rihanna , Katy , Nikki , Will.I.am , Chris ve daha birçoğu esir edilmiş kişilikler.Ve ekranlarda gördüğümüzde onların olmayan , programlanmış kişiliklerdir.bu klipte ise Will.I.am 'in yeni kişiliği tamamlanıyor.

Teşekkürler.


17 yorum:

  1. Çok iyi anlatmışsınız teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Lil Wayne'in Mirror şarkısınıda koyabilir misiniz? Herkes bilgilensin. Ayrıca güzel anlatmışsınız teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Evet.Mirror ile ilgili istek çok.En yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Tam olmamış sanki ama yinede çok güzel tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Eksik gördüğünüz yerleri ekleyin lütfen, Benim de gözden kaçırdıklarım ya da yanlış olanlar olabilir..

    YanıtlaSil
  6. Lil Wayne ft. Bruno Mars - Mirror şarkısının analiziii .

    YanıtlaSil
  7. Britney bi sahnede ellerini silah gibi yapıp çenesine tutuyo. Bence orda tehdit edildiğini çocuklarının ve kendinin öldürüleceklerini söylediğini anlatıyo. Beni öldürecekler demek istiyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oyle degil kendine tuttuguna gore intahar anlami katio yani illuminatiden cikmak intahardir demek isiyor

      Sil
  8. şapkada shout yazıyor 's' tam çıkmamış

    YanıtlaSil
  9. masonluğu en iyi anlattığın analiz çok teşekkürler ayrıca şapkaya touch yazıyor

    YanıtlaSil
  10. ben de bu klibi kafamdan analiz etmiştim. güzel bir analiz olmuş bu arada bence de şapka da shout yazıyor bayağı incelemiştim ben de onu :) bu arada bloguna yardımcı tarzı bi şey arıyorsan benimle iletişime geçebilirsiin :)

    YanıtlaSil
  11. merhaba çok güzel bir tespit ama şu altın küreler hakkında bir şey daha söyleyeceğim.
    siyonizmde (illuminati siyonizmin içindedir) birtakım inanışlar vardır. erkek ile dişinin cinsel birleşimi onlar için tanrıya yakınlaşma anlamına gelir. yaptıkları ayinlerde kızlar beyaz elbiseler ve beyaz maskeler giymiş ve ellerinde alın küreler , erkeklerde siyah elbise ve siyah maske giymiş ve ellerinde altın küreler vardır. bu kişiler bir daire oluşturup sallana sallana ayin müzilklerini söyleyerek dönerler. Neyin etrefında?
    o dönemin siyonizm üstadı (bir zamanlar da vinci , newton gibi ünlü isimler üstadlardandı) ve seçilmiş bir dişi ortadaki şaşalı yatak üzerinde cinsel birleşime başlarlar. bu onların tarikat ayinleridir.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkkür ederim.Buna benzer birşey biliyordum ama bunu bilmiyordm

      Sil
  12. allah onlarin hepsinin cezasini verecek selena gomezinde :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    ben malesef bir selenatorum.aslinda selenatordum simdi ondan nefret ediyorum

    YanıtlaSil
  13. sey selena gomezden slow down sarkisinin analizini yaparmisin ben azerbaycandan yani bakuden aylan lutfen emeyinie saygi duyuyorum ve bence bu yaptigin cok guzel insanlarin bir kismini uyariyorsun.ben bu siteyi arkadaslarimada tavsiye edeceyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası analiz için yeterli şeyler yok.Şöyle anlatabilirim.Come and Get it şarkısıyla köle olduğunu gösteren Selena burada da cinselliği ile ön planda aynı yolda gidiyor.Daha çok şarkı ile anlatmış klipte birşey yok.Teşekkür ederim..

      Sil

Sana Yakıştığı Şekilde Yorum Yap !