23 Aralık 2012 Pazar

Ke$ha Die Young


Merhaba arkadaşlar.Sizinle ilk klip analizim olan Ke$ha’ nın Die Young’ ı paylaşacağım.Aslında klibin baştan aşağıya Illuminati olduğunu siz de anlamışsınızdır.Ke$ha resmen bağıra bağıra Illuminati’nin (İsteyerek veya istemeyerek) içindeyim demiş.
Şarkı güzel eğlenceli bir şekilde başlıyor.Cenaze arabası geliyor.
Bir sembol ortaya çıkıyor.Tabi ki hemen tanıdınız.
Genç arabadan iniyor(Kabadayılık yapıyor bu arada).
Ve kuru kafa sembolü çıkıyor.Kuru kafa sembolü ölümü , ölümcüllüğü hatırlatır.Ölümcül bir  şey var gibi tekrarlanıyor sembol.Genç Ke$ha’ yı indirmeye giderken gözümüze EVİL yazısı çarpıyor.
Şeytan ???
Neyse aklımızın bir köşesinde bulunsun.Sonra bagajı açıyorlar.
Ve hanımefendi gizemli bir şekilde kurulmuş oraya. Hepsi ona bakıyor, emirlerini bekliyor gibiler.

Emir verilmiş olmalı.omuzlarına alıyorlar.Görkemli bir şekilde taşınıyor Ke$ha.Daha sonra ekranda üçgenler arasında ters haç beliriyor.


 Bu ters haçları klipte binlerce kez görebiliri.Peki ters haç nedir?Ter haç Satanizm ile alakalı değildir.Ters haç önceleri Anti Hristiyanlar tarafından kullanılmıştır.Sonra da bütün dinler için.Dinlere karşıtlığı simgeler.
Ke$ha kapıyı kırıyor ve işte macera şimdi başlıyor.Ke$ha’nın çetesi her şeyi parçalamaya başlıyorlar.Yerlere duvarlar semboller çiziyorlar.
Sonra birden sakinleşip Ke$ha bir tahta oturur.Etrafına bir kız dans ederken tekrar bir sembol daha ortaya çıkar.Pagan yıldızı(Pentagram) diye bilinen sembol büyücülü simgeler.Ters olursa da Baphomet i simgeler.İlluminatinin en belirgin simgelerindendir.Ve başka sembol ise kişilik bölünmesi.Yanlardaki kızlara dikkat.

Bir sonraki bölümde ise Ke$ha şöyle bir hareket yapmaktadır
Zihin kontrolünü aklıma getiren bu hareket ve Ke$ha’nın içinde olduğu üçgenin arkasındaki üçgenler.


Ardından tek gözü belirten bir görüntü.
Ke$ha ve çetesi toplanmış oturuyorlar.Ke$ha bir tarot kartı çekiyor.Büyük ihtimalle kurbanlarını belirlemek için .Bilin bakalım kim çıkıyor?  ( Mor ışığa dikkat !



 Bizim Baphomet’ e benziyor resimdeki.Sonr hepsi çok eğleniyor bu durumdan dolayı.Gülmeye başlıyorlar.Ardından da cinsellik içeren görüntüler izliyoruz.Farklı olarak hayvanlarınkine de şahit oluyoruz.Bir çok yerde kurtlar kullanılmış.Burada da vahşiliği simgeliyorlar.Klip gittikçe vahşileşiyor


Ke$ha ise sert halini bırakıp kışkırtıcı olmaya başlıyor. (Mor ışığa dikkat!)
Bir çok kez aynı görüntüleri görüyoruz. (Mor Işık)
Daha sonra ise tekrar tek gözü işaret ediyor.Hafifçe gülümseyerek, bak işte tek göz burada dostum der gibi
Ardından da eşcinselliğe de el atmış.O yalnız kalmasın demiş.Ya da Ke$ha kimlik değişimi yaşayıp erkek rolünü oynuyordur.


Ke$ha bu kadar masumiyet yeter der gibi birden çıldırıp iyice vahşileşmeye başladı ve tansiyon git gide arttı.Tekrar tekrar ters haç ve üçgenler vurgulandı.

Sonra polis amcalar geldi ve onları buldu.Kapıda delikler açarlar.burada dikkat çeken en önemli şey ise Mor ışık.Klibin diğer yerlerinde mor ışığa dikkat demiştim.Mor masonların kutsal rengidir diyebiliriz.Mor asaletin , üstünlüğün rengidir.Klibin hemen her yerinde mor renk vardır. .
Ke$ha sinirlenmeye başlamış.Bir çok görüntüde bu gösterilmiş.



Fakat ben değil siz bittiniz der gibi boyun kesme işaretini yapmış.




Ardından her şey bitmiş gibi teslim olur.Ama arkasında duran piramit ve tek göz sembolü hiçbirşeyin bitmediğini gösteriyor.Ve ellerine dikkat edin , Hükmeder gibi açmış.

Ne diyelim Ke$ha tebrikler iyi iş çıkarmışsın.


5 yorum:

  1. Bende Biliyodum :D Ama Bazılarını Şimdi Öğrendim :D

    YanıtlaSil
  2. saol anlatığın için <3

    YanıtlaSil
  3. Kesha aslında erkek arastırın bulacaksınız

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Cok iyi ve anlamli seyler yaziyosun sagol

    YanıtlaSil

Sana Yakıştığı Şekilde Yorum Yap !