20 Kasım 2013 Çarşamba

Rihanna What Now

What Now klibini sabırsızlıkla bekliyordum.Biliyordum bir şeyler olacağını.Yayınlanır yayınlanmaz hemen analize başladım.

Klibi anlamanız güç değil.Çünkü her şey çok açık.
İki karakteri görüyoruz;
Beyaz elbiseli Rihanna > Masum Rihanna
Siyah Elbiseli Rihanna > Kötü,kötülüğe bulaşmış Rihanna

Öncelikle klibi izlerken sonlara doğru sürekli cin kontrolü altında kaldığını düşündüm.Ama sonlara doğru başka bir şeyin de olduğunu fark ettim.Hatta bu Katy Perry'in E.T klibinde de vardı.
Cin ve Halüsinasyon.

Bununla ilgili yaptığım araştırmaları hemen anlatayım.
Zihin kontrolüne uğrayan kişilere bu esnada bazı ilaçlar, uyuşturucu maddeler verilirdi.Bunların en çok kullanılanı ve en güçlüsü LSD' dir
Nedir bu LSD?
Açıkçası okurken o kadar çok şaşırdım ki.
Halüsinojenler içerisinde en kuvvetli olandır. Algılama yapısını tamamen değiştirir ve kullanan kişiyi başka bir dünya'ya (hayaller alemine) yollar.Çok mutlu olan biri LSD kullandığında cennete gittiğini görebilmektedir. Ama mutsuz olan kişileri iyi olmayan bir hayaller alemine götürür. LSD, kuşlarla beraber havada uçmak, uzay yolculuğu yapmak gibi, kişi için imkansız olanakları birebir gerçekmiş gibi yaşatır. LSD kullanan kişi, hayatında önemli bir yeri olmuş olan insanları da tekrar görebilir, onlarla iletişim kurabilir. LSD etkisinde kişi, genellikle etkilendiği konular üzerine hayaller görür. Çevresindeki nesneler de dahil, bu hayallere göre şekillenir. Her şey kişinin hayal kurmasına bağlıdır. LSD, bilinçaltında olan, eskiden yaşanmış olayları tekrar yaşamanıza/görmenize bile sebep olabilir. LSD etkisinde olan biri her türlü nesneyle iletişim kurabilir ve o nesnelerin onla diyaloğa girdiğini işitebilir.