2 Mart 2013 Cumartesi

Rihanna ve İlluminati 2 / İşkence,Programlama


Tekrar merhaba.Rihanna ile ilgili yazıma devam ediyorum. 3. Albümünden ilk klibi Umbrella’yı analiz etmiştik.Şimdi  ses getiren başka bir klibini analiz edeceğiz.Disturbia.Bu klip başka bir yazımızla çok bağlantılı.Kölelere yapılan işkencelerBakınız.Bu işkencelere bir çok kişi inanmamış olabilir.Zaten inanılacak gibi değildi.Fakat Rihanna (Yaşadı ve ya yaşamadı) bu işkencelere klibinde yer vermiş durumda.Her zamanki gibi şarkının sözleriyle başlayalım analize.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu şarkıda yine iki kişiye yer verilmiş.Rihanna ve şeytan.Rihanna’nın bir çok şarkısında durum  böyle.

GİRİŞ
Whats wrong with me?                       Benimle sorunun ne?
Why do I feel this?                             Neden böyle hissediyorum?
Im going crazy now                            Deliriyorum!!


Rihanna biriyle konuşuyor burada.Belli ki o.na birşey oluyor ve Rihanna beklediğinden farklı bir şey olduğu için sorgulamaya başlıyor.Diğer bir çok sanatçı gibi (Katy Perry, Fun, Kesha..)

Its a thief in the night                    Gecenin içinde bir hırsız,
To comegrab you                           Gelecek ve seni çalacak
It can creep up inside you              O senin içinde sürünebilir
And consume you                           Ve seni tüketir
A disease of the mind                    Aklının hastalığı
It can control you                         Seni kontrol edebilir
Its too close for comfort               Seni çok rahatsız eder
Put on your break lights               Senin kırık ışıklarının üzerine koy
We’re in the city of wonder           Harikalar şehrindeyiz
     Aint gonna play nice                    Güzel oynamayacak
Watch out, you might just go under           Dikkat et,Sen sadece batabilirdin
Better think twice                                     2 kez daha düşün
Your train of thought will be ned               Senin düşünce iraden yok edilecek
So if you must f be wise               Yani sen sendelediğin an bu yüzden akıllı ol  

Yeni kişilere, işin içine girince yaşayacaklarını anlatıyor Rihanna.  “Senin içinde sürünebilir” içine girecek olan nedir? Cin !  Umbrella klibinde Şeytanla bir oluyor gibi bir anlam çıkarmıştık.Aslında Şeytan insanların içine giremez ama cin girer.Burada Astral Seyahat işin içine giriyor.Astral seyahat kişinin ruhunun bedeninden ayrılıp dolaşabilmesidir..Astral seyahati hepimiz yaparız aslında.Rüyalarımız.Fakat biz gerçekte astral seyahat yaptığımızda canımızın istediği yere gidemeyiz.İşte burada işin içine cinler girer.Çünkü cinler bize karışabilir artık.Duymuşsunuzdur belki, sürekli halk arasında şu sözler geçer “Astral seyhatle cinlerin boyutuna geçeriz, eğer onlar sizi fark ederse sizi rahat bırakmazlar” İşte Rihanna da astral seyahatle cinlerle karşılaşanlardan.Herkesin bir cini vardır.Fakat bize karışamazlar.Vesvese verirler.Astral seyahatle cinlerin bize ulaşmasını sağlarlar.Diamonds klibi tamamen cinler üzerine oluşturulmuş bir klip örneğin.
“Seni kontrol edebilir , Seni çok rahatsız eder” Cinler insanları rahatsız edebilir.Bunun sebebi de astral seyahat gibi, onları rahatsız etmemizdir.Aslında cinler aramızda, onlarla bir yaşıyoruz.

“Yatsı vakti sırasında çocuklarınızı dışarıda hareketten men edip eve toplayınız. Çünkü o zaman cinlerin yayılması ve bir şeyi süratle alıp kapmaları vardır.”    Peygamber Efendimiz (S.A.V)
Süleyman’ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan meydana gelen orduları onun önünde toplandı.”   Neml/17
“Doğrusu insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazılarına sığınırlardı da, cinler onların taşkınlıklarını artırırlardı.”    Cin/6


Şimdi de klibe bakalım.